Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΠΙΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ



Ένας απλός τρόπος για να ψήνονται οι πίτες σας ευκολότερα, γρηγορότερα και για να είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστες σε τραπέζια, μπουφέδες κλπ.  οποιαδήποτε γέμιση κι αν χρησιμοποιήσετε και είτε τις φτιάξετε με σπιτικό χειροποίητο φύλλο ή με έτοιμο.

Απλώστε  το κάτω φύλλο ή περισσότερα αν χρησιμοποιήσετε λεπτά φύλλα, τοποθετείστε μια ποσότητα γέμισης στο κέντρο και την υπόλοιπη περιμετρικά λίγο πριν την άκρη του φύλλου, σαν στεφάνι.

Σκεπάστε με το/τα επάνω φύλλα, πατήστε με πιρούνι την ένωση των φύλλων στην άκρη, τοποθετήστε ένα μπολ, φλιτζάνι ή οποιοδήποτε σκεύος που το μέγεθος και το σχήμα του επαρκούν για να καλύψουν το κεντρικό κομμάτι με την γέμιση και χαράξτε σε κομμάτια προσεκτικά και όχι μέχρι κάτω, όλο το υπόλοιπο  γύρω γύρω μέρος.

Αφαιρέστε το σκεύος και ψήστε κανονικά όπως θα κάνατε και με μια κανονική πίτα, απλώς επειδή είναι "ανοιχτή" θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο.
Είναι πολύ εύκολο και ιδιαίτερα πρακτικό για τραπέζια και μπουφέδες αφού όχι μόνον η εμφάνιση της πίτας είναι πολύ πιο εντυπωσιακή, αλλά και με την ίδια ποσότητα υλικών θα βγάλετε πολύ περισσότερα κομμάτια. Το κεντρικό κομμάτι, όταν η πίτα σερβιριστεί θα το κόψετε κανονικά σε πιο μικρά κι αν το προτιμάτε μπορείτε να ακολουθήσετε ολόκληρη την διαδικασία τοποθετώντας μια πολύ μικρή ποσότητα γέμισης στο κέντρο, ώστε ανάλογα μεγαλύτερα να προκύψουν τα υπόλοιπα κομμάτια.
Ο βολικότερος τρόπος είναι να την "στήσετε" και να την ψήσετε στο ίδιο σκεύος που θα την σερβίρετε.

pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου