Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑ



Υλικά

¼ κιλού σιμιγδάλι χοντρό
150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
κανέλα

Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τον μεταφέρουμε σε μια φόρμα η ατομικά φορμάκια τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Τον εφτιαξα και επροσθεσα,ξεφλουδισμενα και καβουρτισμενα αμυγδαλα.Ετσι τον εφτιαχνε η μαννα μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή