Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥ


Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο βιβλίο «Μαγειρική για δύσκολους καιρούς» της Εύης Βουτσινά. Το βιβλίο είναι ακριβώς αυτό που λέει, εκτός από νόστιμες και εύκολες συνταγές έχει και πολλές προτάσεις για «ανακύκλωση» των φαγητών. Το έχουμε ξαναπεί... δεν πετάμε τίποτα!!!

Υλικά
   
450 γρ ψαχνό γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή και τα δυο
5 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλάκια κάρυ
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι άσπρο ρύζι
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι-πιπέρι
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ ψημένα

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα πουλερικά σε κομματάκια και τα αλευρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την κανέλα και το κάρυ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε βραστό νερό ώστε να είναι 3 ποτήρια όλο το υγρό μαζί. Ρίχνουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει και όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βρεγμένη και στυμμένη πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου