Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΜΥΔΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ


Υλικά

2 κιλά μύδια, με το κέλυφος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη με κρύο νερό ρίχνουμε τα μύδια, αφαιρούμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Με ένα μαχαίρι βγάζουμε τις ίνες από τα μύδια, τρίβουμε τα κελύφη τους με ένα βουρτσάκι και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. (Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε).
Ανακινούμε  τη κατσαρόλα ρίχνουμε το πιπέρι και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου