Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ


Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι (μπούτι ή πλάτη) κομμένο σε μικρές μερίδες
½  κιλό μακαρόνια νούμερο 5
2 κρεμμύδια, στο τρίφτη 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες  
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ξύδι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
ζάχαρη
δάφνη
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι, τριμμένο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ξύδι, τη δάφνη, τη ζάχαρη τα μπαχαρικά, το πελτέ ντομάτας και 2-3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ½  ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που έχει μείνει τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο κεφαλοτύρι από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου