Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2-3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
3 φλιτζάνια ρύζι αναποφλοίωτο
3-4 φύλλα δάφνης
3 κουτ. σούπας θυμάρι
χυμό από ½  λεμόνι
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
6 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο  σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τη δάφνη και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το λεμόνι και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το νερό, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και ύστερα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου