Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

½  κιλό αλεύρι που φουσκώνει
350 γραμμάρια χαλβά βανίλια-κακάο, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο  
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
½ φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού σόδα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος   
   
Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το θρυμματισμένο χαλβά, τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και τα κτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ, τη σόδα και τα καρύδια.
Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή μια φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ προσέχοντας να το καλύψει παντού.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου