Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Υλικά

3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
¾ κιλού σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
8 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κονιάκ
ελάχιστο αλάτι
τρούφα σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και τρείς κουταλιές γάλα.  Όταν η σοκολάτα λιώσει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, ελαφρά κτυπημένους, τη ζάχαρη και τρείς κουταλιές κονιάκ.
Κτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγο αλάτι, ώσπου να πάρουμε μια σφικτή μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
Στρώνουμε τα μπισκότα (αφού τα έχετε βρέξει στο γάλα και το υπόλοιπο κονιάκ) σε μία πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τους μία λεπτή στρώση μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία άλλες τρείς φορές. Συνολικά τέσσερεις στρώσεις μπισκότα και από πάνω τέσσερεις στρώσεις μους σοκολάτα.
Γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας και βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου