Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΨΩΜΙ


Υλικά

1 κιλό ψωμί, σε καρβέλι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
1 ντομάτα, τριμμένη
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρβέλι με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες σταυρωτά χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω, κάνουμε δηλαδή καρεδάκια  όλο το πάνω μέρος του ψωμιού και σχεδόν μέχρι τη βάση του.
Όταν το κόψουμε το ανοίγουμε με τα δύο μας χέρια για να ανοίξουν τα καρεδάκια και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε έως μέσα. Ανάμεσα στα κενά βάζουμε βούτυρο, το τυρί κρέμα τη ντομάτα το ζαμπόν, το μπέικον και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Τυλίγουμε το καρβέλι σε ένα αλουμινόχαρτο το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι που να λιώσουν τα τυριά, περίπου20 λεπτά και άλλα 10 λεπτά αφού ανοίξουμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθούν τας τυριά από πάω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου