Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



Υλικά                                                           

½ κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμύδια
1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, στο τρίφτη
1 σκελίδα, σκόρδου, πολτοποιημένη
2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι,
πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα ανακατεύουμε τα στύβουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, το ψωμί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας πιο αφράτο.
Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο  και μόλις πάρουν χρώμα στο εξωτερικό τους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν σωστά και στο εσωτερικό.
Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου