Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ


Υλικά

1 κιλό φασόλια μουλιασμένα για ένα βράδυ
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 αυγά
200 γραμμάρια φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια καλά τα πολτοποιούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα αυγά κτυπημένα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μισή ποσότητα φρυγανιάς. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και κολλάει προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου