Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ


Υλικά

1 κιλό καρπούζι (η ψίχα) κομμένη σε κύβους
½ κιλό ζάχαρη
½ φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ψίχα από το καρπούζι και τη ζάχαρη και τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν πάρει βράση προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου, μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό σιρόπι.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνουμε για 15-20 λεπτά, τη ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 10λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου