Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ


Υλικά

1 ½  κιλό κεράσια
1 λίτρο ρακί
1 ½ κιλό ζάχαρη
½  λίτρο νερό
2 ξυλάκια κανέλα
3-4 καρφάκια γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο, το ρακί και λίγη από τη ζάχαρη. Βάζουμε το βάζο στον ήλιο για 3-4  βδομάδες και το ανακινούμε κατά διαστήματα.
Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος σουρώνουμε τα κεράσια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό τα ξυλάκια κανέλας και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά το σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο ποτό.
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αφήνουμε για 2 βδομάδες να ενωθούν οι γεύσεις τους.
Βάζουμε το τελικό μείγμα σε μπουκάλια και τα αποθηκεύουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κεράσια που έμειναν, σε τούρτες και διάφορα γλυκά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου