Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΟΛΟΠΙΜΠΙΡΙ, Η ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ!

 
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri - Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!

Υλικά

350 γραμμάρια μανέστρα
2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας προαιρετικά
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!

ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου