Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΣΑΛΤΣΑ ΜUHAMMARA


Ντιπ από καυτερή κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, μπαγιάτικο ψωμί, χυμό λεμονιού, καρύδια, ελαιόλαδο, κύμινο και σιρόπι ροδιού, η οποία συνοδεύει κεμπάπ. Χαρακτηριστική σάλτσα της συριακής, λιβανέζικης και τούρκικης κουζίνας (όπου λέγεται acuka), σερβίρεται με λίγο ελαιόλαδο, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

Υλικά

1 φλιτζάνι καρύδια ψημένα
3 σκελίδες σκόρδο
½  φλιτζάνι φρυγανιά η ξερό ψωμί
2-4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
1 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο μπολ του μπλέντερ βάζουμε τα  καρύδια, τις ψητές πιπεριές, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το σιρόπι ρόδιου, το κύμινο, το μπούκοβο και το αλάτι και τα κτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα γίνει λείο και κρεμώδες.
Βάζουμε τη σάλτσα  muhammara σε ένα μπολ, στη κορυφή γαρνίρουμε με μισό καρύδι και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με φρέσκες αραβικές πίτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου