Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ (RELLENOS)


Το «γεμιστό» στη Λατινική Αμερική. Ελαφρώς καυτερές πιπεριές γεμιστές με μείγμα τυριών, που περνιούνται από κουρκούτι με αβγό και τηγανίζονται.

Υλικά

8 μεγάλες πιπεριές κέρατο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2-3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
¼  κουτ. γλυκού κουρκουμά
¼  κουτ. γλυκού κανέλα
¼  κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½  κουτ. γλυκού κόλιανδρο 
½  κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι 
1 κουτ. γλυκού βασιλικό, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο 
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι ένταμ, τριμμένο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
4 αυγά
λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο  (χρησιμοποιούμε αν έχουμε ένα σμαλτωμένο χυτοσίδηρο τηγάνι, το οποίο επιτρέπει να μαγειρέψουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τις πιπεριές, τα αυγά και τα τυριά και σιγοβράζουμε για μια ώρα μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό μείγμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τα τυριά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ψήνουμε τις πιπεριές κρατώντας τες μια-μια πάνω από τη φλόγα από ένα γκαζάκι η σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Χρησιμοποιούμε  ένα μαχαίρι για να ξύσουμε τη λεπτή εξωτερική πέτσα τους. Κόβουμε τις πιπεριές από την μια πλευρά για να είναι εύκολο το γέμισμα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους. Ενώνουμε τους κρόκους των αυγών με τα ασπράδια και βουτάμε τις γεμιστές πιπεριές μάσα στα κτυπημένα αυγά.
Τις τηγανίζουμε σε λάδι καρύδας σε ένα μέτριο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Προσθέτουμε και επιπλέον από το μείγμα των αυγών κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πιπεριές.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 400 βαθμούς για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου