Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΜΑΥΡΟ ΤΥΡΙ CHEDDAR ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ



Οι ιδιοκτήτες ενός παντοπωλείου στην Αγγλία, του «Manor Farm», έφτιαξαν με αληθινό κάρβουνο, ένα τυρί που μπορεί να μην κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, όμως οι «τυρόφιλοι» το λάτρεψαν! Οι υπάλληλοι και οι υπεύθυνοι του παντοπωλείου λένε χαρακτηριστικά ότι οι πελάτες αρχικά νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα. Όσοι πάντως τόλμησαν να δοκιμάσουν αυτή την περίεργη τυρολιχουδιά που τους πρότειναν, επέστρεψαν για να ξαναδοκιμάσουν.
Το μαύρο αυτό τυρί αυτό είναι ένα κλασικό, ώριμο cheddar, η ιδιαιτερότητά του όμως είναι ότι το εσωτερικό του είναι μαύρο γιατί στο τυρί έχουν προσθέσει κάρβουνο.
Είναι κατά τ’ άλλα γευστικό και κρεμώδες, κάτι δηλαδή που σίγουρα δεν θα συμπεράνετε αν δεν φανείτε αρκετά τολμηροί για να γευτείτε ακόμα κι ένα τόσο δα κομματάκι.
Οι δημιουργοί της ιδέας αυτού του αξιοπερίεργου τυροκομικού προϊόντος δηλώνουν ότι έψαχναν αρκετό καιρό έναν τρόπο να φτιάξουν έναν τύπο μαύρου τυριού. Όταν διαπίστωσαν ότι κοντά τους υπήρχαν αρκετοί ανθρακωρύχοι, σαν από θαύμα βρήκαν επιτέλους το «μαγικό» υλικό που έψαχναν που δεν ήταν άλλο από το κάρβουνο.
Δίκαια ή μήπως όχι πήραν το βραβείο της Best New Idea στο Farm Shop and Deli show, το 2014 πρόσφατα στα χέρια τους.
“Η ιδέα του συνδυασμού κάρβουνου με τυρί είναι τόσο ασυνήθιστο που αναρωτιέμαι πώς ο καθένας δεν σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει;” αναφέρει η Amy Birkin
Οι Amy Birkin και ο  Michael Lee (οι δημιουργοί του μαύρου τυριού άνθρακα) δήλωσαν: “Παίζαμε με την ιδέα της δημιουργίας ενός μαύρου τυρί και το πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε ελκυστικό  για το βλέμμα. Οι πελάτες μας είναι ένα μείγμα από  λιανοπωλητές, χονδρεμπόρους, εμπόρους, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, αθλητικά στάδια, ανώτεροι σεφ κλπ. και το χρησιμοποιούν για cheeseboards τους, καναπεδάκια και διάφορες συνταγές”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου