Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Υλικά

4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 Βιτάμ
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ρακοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
μοσχοκάρυδο
κανέλα
λίγα γαρίφαλα τριμμένα
ζάχαρη άχνη
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά (χωριστά τους κρόκους, χωριστά τ’ ασπράδια, που πρέπει να γίνουν μαρέγκα).
Ρίχνουμε 4 κουταλιές ζάχαρη και, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρέγκα,
τη βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι λίγο-λίγο.
Διαλύουμε τη μισή σόδα μέσα στο κονιάκ και την άλλη μισή στο χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα 2 διαλύματα στο μείγμα των κρόκων – ζάχαρης, μαρέγκας καθώς και όσο αλεύρι παίρνει. Λιώνουμε το βούτυρο και, όταν κρυώσει το ρίχνουμε στη ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να το πιει.
Ρίχνουμε στο χέρι μας λίγες σταγόνες λάδι, αλείφουμε τη ζύμη, την ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και τα κανελογαρίφαλα.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι, να κάψει.
Πλάθουμε  τη ζύμη κουλουράκια μικρά και τα ρίχνουμε μέσα, σε  απόσταση το ένα από το άλλο, τα τηγανίζουμε
και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν έχουν στραγγίσει και κρυώσει τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου