Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ»



Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.
Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!
Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.
Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνητή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.
Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.
Το βιβλίο είναι διαχωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες. Η πρώτη και σημαντικότερη αφορά στην έκθεση της υγείας του ανθρώπινου γένους σε κινδύνους από την κατανάλωση γάλακτος και των προϊόντων του.
Το δεύτερο μέρος, εξ’ ίσου σημαντικό με το πρώτο, αποτελεί μια εισαγωγή σε ένα καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η υγεία ορίζεται ως η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ ψυχικών, πνευματικών, σωματικών και κοινωνικών δεδομένων του ανθρώπου. Έχοντας υπόψη αυτόν τον ορισμό, δε θα θέλαμε να περιορίσουμε το θέμα της υγείας, εξετάζοντάς το μόνο σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες, αλλά να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με την άσκηση, την κατανάλωση νερού, το φως του ήλιου, την ανάπαυση, τη θερμοκρασία κ.λπ.
Το τρίτο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ένα λεπτομερές παράρτημα για τις ασθένειες που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες. Τέλος στο τέταρτο μέρος θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη υγεία που χαρίζει η χορτοφαγία και διάφορες σχετικές φράσεις διασήμων.
Το βιβλίο έχει ως σκοπό να προσφέρει πληροφορίες που θα βοηθήσουν να πάρετε μια πιο έξυπνη και συνειδητή απόφαση, σε ότι αφορά την κατανάλωση γάλακτος και πιθανόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Ο συγγραφέας δεν επικαλείται τίποτα περισσότερο, παρά τις μαρτυρίες της επιστήμης. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που, για πολλά χρόνια δεν ήταν ευρύτερα γνωστές, καθώς υπήρχε εκφοβισμός και τρομοκρατία από πλευράς των γαλακτοκομικών βιομηχανιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου