Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο 6
¼  φλιτζανιού ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μεγάλα κολοκυθάκια, στο τρίφτη
2 κουταλάκια φλούδα λεμονιού, στο τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας οδηγίες στο πακέτο. Τα σουρώνουμε και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο και το μπέικον και το ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη φλούδα λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου