Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ


Υλικά

8 αυγά
200 γραμμάρια βιταμ
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
½ φλιτζάνι κονιάκ
2 ½ κουτ. σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο  προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, τη βανίλια, και τη κανέλα. Προσθέτουμε τη πορτοκαλάδα και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και κτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο αν το κέικ μας έχει ψηθεί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου