Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΛΟΥΦΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ


Υλικά

2-3 λούφες* ή παπιά
1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο
1 - 2 κλαράκια δεντρολίβανο
2 - 3 λεμόνια (το ζωμό), αλάτι - πιπέρι
½ - ¾ φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις λούφες και στη συνέχεια ρίχνουμε ξύδι για να πάρει την μυρωδιά τους και τις κόβουμε σε μερίδες. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε τα κομμάτια των πουλιών, το λάδι της δοσολογίας, τα σκόρδα καθαρισμένα, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και νερό.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας αν χρειασθεί λίγο νερό. Όταν το κρέας των πουλιών μαλακώσει και μείνει με την σάλτσα του, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περνάμε τη σάλτσα από πυκνό σουρωτήρι και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει το φαγητό μια βράση πάλι. Ρίχνουμε τον ζωμό των λεμονιών και κουνάμε την κατσαρόλα. Αν η σάλτσα είναι αραιή, λιώνουμε μέσα στο λεμόνι μια κοφτή κουταλιά της σούπας κορν – φλάουρ κι έτσι δένει. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.

Είναι μια υπέροχη γεύση, με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μαγειρέψουμε οποιοδήποτε κυνήγι. Όπως λαγούς, ορτύκια κ.τ.λ.

ΤΟΥΛΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΛΕΥΚΑΔΑ

*λούφα ή φαλαρίδα  (γνωστή και με άλλα ονόματα στην Ελλάδα όπως: αγριοπουλάδα, καρακούσι, μαυρόκοτα, μαυροκοτί, μαυρόπουλο, μπάλιζα, μπάλιτζα, νερόκοτα, φαλαρίδα, φόλεγα, είναι πτηνό μέλος της οικογένειας την Ραλλιδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου