Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά

8 λουκάνικα μοσχαρίσια
½ κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½  φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
¼  φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε τα λουκάνικα να μαγειρευτούν για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά.
Βάζουμε στο τηγάνι το μπέικον, κρεμμύδι και σκόρδο ανακατεύοντας, για 3 λεπτά ή μέχρι το μπέικον πάρει χρώμα,  προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά και έως ότου μαλακώσουν και απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη πάπρικα, πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και τα σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Επαναφέρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε μέσα τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου