Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ


Υλικά

¾ κιλού αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
6 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
6 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
αμύγδαλα, ασπρισμένα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κτυπάμε τα ασπράδια με τρείς κουταλιές ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια αφράτη  μαρέγκα.   
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τρείς κουταλιές ζάχαρη άχνη τη βανίλια τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τα ανακατεύουμε και τα αναμειγνύουμε προσεκτικά με τη μαρέγκα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκοτάκια, βάζουμε από πάνω (στο κέντρο) από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 περίπου και μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου