Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Υλικά

4-5 φιλέτα κοτόπουλου (λεπτά)
5 αυγά
3-4 φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

για τη σάλτσα
½ κιλό μανιτάρια σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι παρμεζάνα. τριμμένη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τα κτυπάμε. Βουτάμε τα φιλέτα μας ένα-ένα στο μπολ με τα αυγά και μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει τη μισή ποσότητα της φρυγανιάς. Από πάνω ρίχνουμε τη υπόλοιπη φρυγανιά να τα καλύψει και τα πατάμε με το χέρι μας. Βάζουμε τα παναρισμένα σνίτσελ κοτόπουλου για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Όταν είναι να τα τηγανίσουμε, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεστάνει αρκετά βάζουμε όσα σνίτσελ χωράνε στο τηγάνι. Μετά από 2-3 λεπτά τα γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Αυτό επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα σνίτσελ.  Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ στα πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας η λάχανο στον ατμό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου