Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
8-10 φράουλες φρέσκιες   

για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο  και καλύπτουμε το πάτο του με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα που μέσα έχουμε ρίξει το κονιάκ.
Σε 1 ½  φλιτζάνι από το γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει και μόλις ετοιμάζεται να φουσκώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια και το επαναφέρουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση και αρχίζει να πήζει αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει .
Παίρνουμε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο  και καλύπτουμε το πάτο του με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα που μέσα έχουμε ρίξει το κονιάκ.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το πυρέξ  δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει – όχι να πήξει.

Τοποθετούμε τις φράουλες κατά διαστήματα πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε. 

Στη συνέχεια αδειάζουμε κατευθείαν με τη κατσαρόλα η με μια κουτάλα από πάνω το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου