Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ




Υλικά

3-4 μελιτζάνες φλάσκες, σε φέτες
2 κρεμμύδια, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι  γραβιέρα τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι γκούντα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
   
για τη σάλτσα ντομάτας
3-4 ντομάτες, στο τρίφτη
10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο   
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά να ξεπικρίσουν.
Τις πλένουμε, τις λαδώσουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το μπέικον ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες σε στρώσεις, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το τυρί γκούντα.
Ψήνουμε στο γκριλ έως ότου λιώσουν τα τυριά και ροδίσει το φαγητό μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου