Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ




Υλικά

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις ραντίζουμε με το κονιάκ οινόπνευμα και μετά τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ φράουλες-ζάχαρη. Τις ραντίζουμε με νερό και τις αφήνουμε 5-6 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρουν μία βράση το βγάζουμε και τις αφήνουμε 12 ώρες. Στη συνέχεια τις ξαναβράζουμε για 5-6 λεπτά περίπου, τις ξαφρίζουμε και πριν τις αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε το γλυκό σε βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Εάν μετά το σιρόπι δεν μας έχει δέσει καλά πρέπει βγάζουμε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα και να συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το σιρόπι να δέσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου