Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




Υλικά

1 ½  κιλό πατάτες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά μέλι
σαφράν
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες, τις πλένουμε τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού διαύουμε το μέλι προσθέτουμε το σαφράν και το αφήνουμε να βγάλει το χρώμα και το άρωμά του.
Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε πολύ καλά, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, τις ξεσκεπάζουμε και τις ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη μέχρι ροδοκοκκινίσουν.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου