Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ



Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ κιλό μοσχάρι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 αυγό
3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κρέας ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το αυγό ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Βάζουμε με ένα κουτάλι ελάχιστη γέμιση  τα τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες. Τα απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε καλά με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου