Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Υλικά

1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι έμενταλ, τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο, θρυμματισμένο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
250 γραμμάρια φρέσκο γάλα
3 κρόκους αυγών
5 ασπράδια αυγών
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Οταν το μείγμα πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις το γάλα πάρει μια βράση το βγάζουμε απ' τη φωτιά, το αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Κτυπάμε σε ένα μπολ καλά τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου