Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ




Αρχή φόρμας
Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
8 σκελίδες σκόρδου,ολόκληρες με τη φλούδα
8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές

Για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, βουτάμε μέσα τα μπούτια του κοτόπουλου και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αν θέλουμε αφαιρούμε την πέτσα από τα μπουτάκια.  
Προσθέτουμε από πάνω το σκόρδο, το μπέικον ψιλοκομμένο και τις ελιές ξαρμυρισμένες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα  μπουτάκια μερικές φορές για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο κρασί επιπλέον για να μην μας ξεραθούν στο ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου