Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΡΝΙ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ*



Υλικά

1 κιλό κρέας αρνίσιο (σπάλα)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες
8 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε πολύ μικρές μερίδες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι πιπέρι και τις αλευρώνετε. Σοτάρετε τις μερίδες με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να πάρουν χρώμα. Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια. Τις βάζετε σε λεκάνη, ρίχνετε το σκόρδο κομμένο σε φέτες και το μαϊντανό. Ρίχνετε στην κατσαρόλα, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και αν χρειαστεί λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι και να δέσει η σάλτσα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

*Συνταγή Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου