Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ




Υλικά

2 συκωταριές
έντερα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μαρούλια, ψιλοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
   
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τις συκωταριές, τα ζεματάμε σε καυτό νερό και αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα. Προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσουν προσθέτουμε και το ρύζι και όταν βράσει και αυτό αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ κτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους, προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και τα κτυπάμε σιγά-σιγά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Στην συνέχεια με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα κτυπώντας γρήγορα και συνεχώς το μείγμα για να μην κόψει, αφού έχουμε προσθέσει αρκετό, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακινώντας τη ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου