Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΡΑΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Καλλιεργείται στο νησί εδώ και πολλά πολλά χρόνια και έγινε γνωστή ακόμη και σε επισκέπτες, οι οποίοι αν βρεθούν τέτοια εποχή εδώ, πάντα φροντίζουν να πάρουν ένα καλαθάκι μαζί τους στην επιστροφή.
Και όμως, πολλοί ντόπιοι ακόμα δεν τη γνωρίζουν. Πρόκειται για μια άγρια ποικιλία φράουλας μικροσκοπική  που βρίσκουμε αυτοφυή σε δάση της Ελλάδας, κυρίως σε ορεινές περιοχές.
Την καλλιεργούμε από πάππου προς πάππου σε μια γειτονιά της Χρυσηϊδας (μια μικρής κλίμακας καλλιέργεια) και πλέον εγώ προσωπικά είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το μοναδικό φρούτο.
Η συλλογή τους άκρως κοπιαστική έως και τρομερά επώδυνη για το σώμα  και η καλλιέργεια τους γενικότερα πολύ δύσκολη, όμως το τελικό φρούτο είναι αξεπέραστο σε θρεπτική αξία, γεύση και φυσικά άρωμα που σε μεθάει!
Η αρωματική φράουλα της Κέρκυρας
Τις έχουν απολαύσει απλοί καθημερινοί άνθρωποι άλλα και πολλές διασημότητες στους οποίους έχουν αποσταλεί από κάποιους έως δώρο. Όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ πέρασαν από Παξούς στο γαμήλιο ταξίδι τους, μας ζητήθηκε από αρμόδιους εκεί που είχαν αναλάβει τη διατροφή τους και στείλαμε ένα καλάθι για να τους τις προσφέρουν μετά το γεύμα ως επιδόρπιο.
Πρόσφατα μας ζήτησαν μια ποσότητα ακόμα και από τα εργαστήρια του κ. Παρλιάρου στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική, αλλά δυστυχώς είναι τόσο μα τόσο ευαίσθητες, με πολύ μικρή διάρκεια ζωής, που είναι αδύνατη η εξαγωγή τους ως φρέσκο φρούτο.
Η αρωματική φράουλα της Κέρκυρας
Πραγματικά αξίζει κανείς να τις δοκιμάσει ! Γίνεται ένας τέλειος συνδυασμός μέσα σε γιαούρτι, σε παγωτό, υπέροχη μαρμελάδα, μα κυρίως πολύ απλά: πασπαλίζοντας ελάχιστη ζάχαρη και «ραντίζοντάς» τες με λικέρ της αρεσκείας σας!
Απολαύστε τις μικρές φράουλας της Κέρκυρας !
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγός Κερκυραϊκής φράουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου