Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά

3-4 κοιλιές αρνίσιες
3-4 αντεριές αρνίσιες
χυμό από 3 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½  ματσάκι άνηθο
2 αυγά
ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις κοιλιές τις ζεματάμε σε καυτό νερό, τις ξύνουμε με ένα μαχαιράκι από τη σκούρα πλευρά να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες και τις βάζουμε στο ξύδι για 10 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε.
Πλένουμε τις αντεριές πολύ καλά από την έξω μεριά και αφήνουμε να περάσει νερό από το εσωτερικό τους βάζοντας τη μια άκρη τους κάτω από τη βρύση. Με μια βελόνα του πλεξίματος η ένα ξυλάκι από σουβλάκι τις γυρίζουμε ώστε η εσωτερική τους πλευρά να έρθει προς τα έξω. Προσέχουμε να μη τις σπάσουμε. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε μαζί με τις κοιλιές σε μια λεκάνη και στύβουμε από πάνω δύο λεμόνια και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες.
Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και κόβουμε τις κοιλιές σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 8-10 εκ. μήκους και 4-5 εκ. πλάτους. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κοιλιάς με ένα κομμάτι έντερο. Όταν τυλιχτεί η κοιλιά με το έντερο μπερδεύουμε την άκρη του έντερου στο τέλος, ώστε να μην ξετυλιχθούν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα γαρδουμπάκια  αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά, προσθέτουμε νερό τόσο που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά. 10 λεπτά πριν ετοιμαστούν προσθέτουμε τον άνηθο.
Σε ένα μπολ κτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το λεμόνι ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα και κατά διαστήματα ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό από τα γαρδουμπάκια. Αποσύρουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο, την ανακινούμε  ελαφρά και αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου