Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ


Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
10 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κουτ. σούπας σάψιχο ή μαντζουράνα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ  βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με τη μαγιά και ελάχιστο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας, τη ρίγανη, το σάψιχο, το πιπέρι και τέλος την κρέμα γάλακτος. Κτυπάμε το μείγμα με το σύρμα να γίνει ένας λείος χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές, το μαϊντανό ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη, αντικολλητική μακρόστενη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 περίπου, ελέγχοντας με ένα μυτερό μαχαίρι η μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου