Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΤΣΙΤΣΑΔΑ



Υλικά

½ κιλό μακαρόνια χοντρά
1 κόκορα 1 ½ -2 κιλά
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κόκορα, τον κόβετε σε μερίδες και τον στραγγίζετε. Τον πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τον σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι, να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε. Όταν το πιεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, τα καρότα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα σερβίρετε με τις μερίδες του κόκορα.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου