Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ


Υλικά

1½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες
1 ½  φλιτζάνι βραστό νερό
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού σαφράν (νήματα) η κουρκουμά
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 γαρίφαλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς και μετά το βγάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για  2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε ζεστό νερό στη κατσαρόλα με το ρύζι, προσθέτουμε τη σταφίδα, το αλάτι, και το σαφράν, ανακατεύουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 10 λεπτά περίπου. (μην ανοίγετε το καπάκι κατά τη διάρκεια αυτή τη φορά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του.
Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, αφού αφαιρέσουμε τη κανέλα και τα γαρίφαλα και γαρνίρουμε με το ψημένο κουκουνάρι από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου