Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Υλικά   

Για τη βάση
1 ½ φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί  η
   παξιμάδια κριθαρένια, θρυμματισμένα
3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι μπλε τυρί, θρυμματισμένο 
4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
   
Για το γαρνίρισμα
κρέμα μπαλσάμικου ξυδιού, ελιές μαύρες, φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη θρυμματισμένη ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο λιωμένο και τη τριμμένη παρμεζάνα, τα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηκτό και λασπώδες μείγμα. 
Λαδώνουμε μια φόρμα (24 εκ.) με αποσπώμενη βάση, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, το απλώνουμε και το πατάμε να καλύψει όλη τη βάση της φόρμας.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με το μανούρι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών για να δώσουν μια σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με τα τυριά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα της κρέμας.
Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στη ψημένη βάση, την απλώνουμε και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 50 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Όταν ψηθεί το cheesecake το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε με προσοχή το τσέρκι της φόρμας, γαρνίρουμε με κρέμα μπαλσάμικου ξυδιού, ελιές, και φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου