Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά

3 κονσέρβες τόνο σε νερό 
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και τριμμένο
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι κουκουνάρι, τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό, κτυπημένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
3 ντομάτες, τριμμένες στο τρίφτη 
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τον τόνο, τον βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Πλάθουμε σε στρογγυλό η μακρόστενο σχήμα. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες με το τόνο και ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα. Μόλις κάψει το λάδι, τους τηγανίζουμε λίγους-λίγους μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές -δεν τους τηγανίζουμε πολύ για να πάρουν σκούρο χρώμα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Βράζουμε τη σάλτσα  για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, τους κεφτέδες τόνου και λίγο νερό και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες τόνου με τη σάλτσα και τους συνοδεύουμε με πιλάφι μπασμάτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου