Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Υλικά (για 30 τυροπιτάκια)

Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ½  φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα

Για τη γέμιση
250 γραμ. φέτα, τριμμένη
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
δυόσμο ξερό, τριμμένο (προαιρετικά)
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε, τη φέτα, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν η φέτα μας είναι γλυκιά προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1-2 χιλιοστά. Κόβουμε με την coupe-pate η με ένα ποτήρι στρογγυλά κομμάτια και στο καθένα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση.  Διπλώνουμε τα πιττάκια και πιέζουμε ελαφριά τις άκρες με τα δάχτυλα η με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά και να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο κτυπημένο με λίγο γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι η σπόρους παπαρούνας. Όση ζύμη μας μείνει την ξαναπλάθουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο, τη κόβουμε με το ποτήρι και τη γεμίζουμε.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια κουρού στη λαμαρίνα του φούρνου αφού την στρώσουμε με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά η κρύα.

Μπορούμε να τα διατηρήσουμε άψητα στη κατάψυξη σε ένα αεροστεγές μπολ με αλουμινόχαρτο ενδιάμεσα για να τα καταναλώσουμε όποτε θέλουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. θα σε παρακαλουσα πολυ να αφαιρεσεις αυτη την φωτογραφια απο αυτη την αναρτηση.. αυτη η φωτο ειναι δικη μου και ανηκει στο Koykoycook.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή