Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ




Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι νουά σε δίκτυ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½  φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ½  φλιτζάνι ζεστό νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Θα πρέπει να θωρακίσουμε καλά εξωτερικά το κρέας, για να κρατήσει τα υγρά του και να μην στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις σωθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου, ελέγχοντας μήπως σωθεί το νερό.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το κρέας με προσοχή και προσθέτουμε στο ζουμί μία κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, για να δέσουμε τη σάλτσα.  Αφού το κρέας κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες κατά προτίμηση με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι.
Σερβίρουμε στα πιάτα, με τη σάλτσα από πάνω και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, η λευκό ρύζι, η πατάτες και λαχανικά ψητά, η πατάτες τηγανητές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου