Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ




Υλικά

1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
4-5 πατάτες κομμένες μέτρια κομμάτια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 2-3 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν μια βράση. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει το φαγητό μας και βράζουμε για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πιεί το ζουμί του και να χυλώσει η σάλτσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου