Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


 Υλικά

1 ½ λάχανο
½ κιλό λουκάνικα Φρανκφούρτης μεγάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 ποτήρι ντοματάκια κονκασέ
2 κύβοι κρέατος
2 κουτ. σούπας πελτέ
3 κουτ. σούπας λάδι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Χυμός λεμονιού

           
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια αφού χωρίσουμε πρώτα τα φύλλα του και το ξεπλύνουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, τα ντοματάκια, τους κύβους κρέατος, τρία ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης  και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, το λάδι, ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα και χυμό λεμονιού (προαιρετικά).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου