Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ




Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
300 γρ σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
7 φέτες μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
300 γραμ. edam και regato τριμμένα
3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½  κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για δύο λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε με άφθονο κρύο νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Βουτυρώνουμε μια ταρτέρια η ένα πυρέξ και απλώνουμε την σφολιάτα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο μαζί με την κρέμα γάλακτος στην σφολιάτα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου