Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



 Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες τσακώνικες
1 πράσο (το άσπρο του)
2 πιπεριές κέρατο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμ. ζαμπόν σε φέτες
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βούτυρο
πιπέρι, αλάτι
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, το πράσο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και τα τσιγαρίζουμε ίσα να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε το ζαμπόν σε λουρίδες.
Βράζουμε τα τορτελίνια μόνο για 10 λεπτά για να κρατάνε και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια σε μία στρώση, προσθέτουμε τα λαχανικά μας σε στρώσεις, στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τορτελίνια, απλώνουμε τις λωρίδες το ζαμπόν και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας  από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου