Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΧΑΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ



Υλικά  

1 μικρό λάχανο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ξινόμηλο
½  φλιτζάνι

½  ποτήρι λευκό κρασί
χυμός 1/2 λεμονιού
πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τρίβουμε το κρεμμύδι και το ξυνόμηλο στο τρίφτη.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το λάχανο, το κρασί, το λεμόνι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε  τα υλικά να βράσουν για 20-25 λεπτά.
Λίγο πριν σωθούν τα υγρά του φαγητού, προσθέτουμε το ξυνόμηλο. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε και μπέικον ψιλοκομμένο (200 γραμ.) αφού το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου