Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΑΣ




Υλικά

½  κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (μπανάνες, βερίκοκα, δαμάσκηνα, μήλα)
½  φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Φλούδα μισού πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλας
1 μικρό κομμάτι μοσχοκάρυδο
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τα ξυλάκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο, το κλωναράκι βανίλιας.
Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει σε υψηλή φωτιά περίπου για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, και τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να δώσει το σιρόπι.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι, με το σιρόπι τους από πάνω και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου