Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Υλικά

3 κονσέρβες τόνο σε νερό
3 αυγά βραστά
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι χωρισμένο στα φύλλα του
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε ροδέλες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό από λεμόνι
2 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά κέτσαπ
½  κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι, τα στραγγίζετε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον τόνο σε κομματάκια. Προσθέτετε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τις ντομάτες, τις ελιές, το καλαμπόκι και το μαϊντανό.
Σε ένα σέηκερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, τη κέτσαπ αλατοπιπερώνουμε και όταν ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στη σαλάτα.
Πριν την σερβίρουμε την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου